11.12.18
חיפוש מתקדם

הצעת תוכנית עסקית לחברת אסם: פיתוח אפליקציית SMART INVNRORY

  • מספר עבודה: 503
  • שנת הגשה: 2010
  • מוסד לימודים: אוניברסיטת תל אביב
  • מספר עמודים: 60
  • מספר מילים: 13658
  • מספר מקורות: 26
  • קורס: יזמות
  • סוג עבודה: סמינריון
  • סוג תואר: תואר ראשון
  • מחיר: 350 ₪
    מחיר
    350.00₪ (ILS)

תקציר העבודה:

 הרעיון העסקי המוצע הינו בניית אפליקציה שמותאמת לפלאפונים כיום (דור שלישי ומעלה) .

המוצר החדש הינו אפליקציה אשר מותאמת לכל מכשיר סלולארי בה ניתן לראות על פי תפקידך היכן המשלוח שלך נמצא או האם הוא מוכן. דבר זה חוסך לאסם ניירת מיותרת, טלפונים מיותרים והעיקר סדר במשלוחים. כמו כן חברת אסם תהיה היחידה עם אפליקציה זו, מכיוון שהיא מפותחת עבור החברה בלבד ואינה ניתנת לשימוש בחברות האחרות (בהמשך העבודה יפורט על הרישום פטנט).

תיאור השוק

ענף המזון והמשקאות בארץ ובעולם, הוא ענף מורכב, מקצועי, יצירתי ומתחדש באופן תמידי ומשפיע על חיי היום יום של כל אחד מאתנו ומגוון אותם בצורה מתמדת. בשנתיים האחרונות קיימת מגמה של צמיחה בהיקף המכירות לשוק המקומי של תעשיית המזון והמשקאות ובקצב צמיחה גבוה בהיקפי היצוא של הענף. בעולם המערבי נתפסים מוצרי מזון ישראליים בעיקר כמוצרי נישה - לשוק המזון הכשר או לחנויות טבע. אין לישראל גבולות יבשתיים עם ארצות מערביות, עלויות ההובלה, שכר העבודה הלא נמוך בישראל, ויכולת הייצור המוגבלת - מקשים כולם על יצוא מוצרי מזון מישראל במחיר תחרותי. לכן, מפתיע לגלות שבישראל קיים מגוון רחב מאוד של מוצרי מזון (גם בהשוואה לארצות מערביות אחרות), ושמוצרים חדשניים מופיעים כמעט מידי יום על המדפים ברשתות המזון.

 


בעיית הלקוח

7

הרעיון העסקי המוצע

7

החדשנות

8

אסטרטגיה כוללת של המיזם

9

היתרונות למשתמש

9

פיתוח עתידי

9

התפתחות החברה בטווח התכנון האסטרטגי

10

האם היתרונות של החברה ניתנים להגנה

10

האם קיים מקום לגידול ומוצרים עתידיים בשוק זה?

11

ניתוח השוק

11

תיאור הענף

11

פילוח שוק

12

הסביבה השיווקית (MACRO)- אסם

12

ניתוח P.E.S.T

12

מודל PORTER

15

הערכת פוטנציאל שוק. הערכה לכל פלח כולל צמיחה אפשרית

16

מתחרים

17

הסבר על השירותים הניתנים על ידי כל החברות

20

אסטרטגיה

21

מודל S.W.O.T

21

אסטרטגיה שיווקית

24

פלחי השוק

24

מספר הלקוחות וגודלם

24

גודל הקנייה

25

יכולת מעבר בין ספקים שונים

25

היכולת לרכוש ממספר ספקים בו זמנית

25

קונים

26

מיצוב שירותי החברה

28

מידת ההתאמה של המיצוב לפלחי השוק

28

הטקטיקה השיווקית

29

בידול שירותי החברה

29

מדיניות חדירה

29

צינורות שיווק

29

פרסום

29

קידום מכירות

30

מדיניות המחרה

30

ניהול ארגון ותפעול

32

עלויות תפעול

32

הוצאות שכר טרחה עו"ד

33

כוח אדם

34

מבנה חברה

36

מבנה ארגוני

37

אנשי מפתח

38

אבני דרך

38

סיכונים ובעיות חוק ורישיונות

38

הפרק המימוני

41

נתונים פיננסים

41

הוצאות הקמת החברה (השקעה(

41

גיוס ההון למימון ההשקעה הראשונית

41

חלוקת רווחים

41

תזרים מזומנים

42

הנחות

43

בדיקת כדאיות המיזם

45

ניתוח רגישות

45

נקודת איזון תפעולית

46

ביבליוגרפיה

47

נספחים

49

נספח    1

49

 

 

 

 

 

 

XXXX